index

Crevettes Avocat á la Ingeborg

Sjømat
Fransk
15 - 30 min

Dette er oppskriften på crevettes avocat til Ingeborg Sørensen fra serien Celebert Selskap. Programmet ble vist på TV3 i 2010.

1. Ta 2 finhakkede hvitløkklover, 5 spiseskjeer olivenolje, 2 skjeer med smør og 1 skje med cajun krydder.

2. Stekes på høy varme i 5 minutter eller til det er gylden brun i en wok. Når gyllen splash litt Amber øl i wok’en, ta så renset scampi i wok’en og stek i 2-3 minutter.

3. Del avokadoen i terninger eller skjær opp, hel juice fra en ½ sitron oppi og dryss frisk sort pepper over.

4. Ta en liten porsjon Arugula salat og legg ved siden av avokadoen på tallerkenen. Legg 3-4 scampi ved avokadoen og ta en hel skje med stekt hvitløk og dryss på toppen.

5. Mix 1 teskje med herbs du provance med 1 teskje dijon sennep med 5 spiseskjeer extra virgin oil, 3 spiseskjeer med balsamic vinagrette og 1 spiseskje med sitronjuice.

6. Ta dressingen på salaten. 

Ingredienser

Beregnet for 4 voksne og 0 barn.

Lag denne oppskriften for

2 avocado
12 store scampi
Arugula salat
1 hvitløk
1 sp Cajun krydder
2/3 sitron
Sort pepper
1 ts Herbs du provence
10 sp olivenolje
3 sp balsamic vinegar
1 ts Dijon sennep
1 flaske Amber øl, helst New Castle
Smør