index

Confit de canard

Fugl
Fransk
1 - 2 timer

Dette er oppskriften på Confit de canard til Esben Selvig fra serien Celebert Selskap som ble sendt på TV3 i 2010.

1. Gni andelår inn i grovt salt, legg dem i fryseposer og la dem ligge i kjøleskapet over natta.

2. Tre timer før gjestene kommer tar man lårene ut av posene, skyller av saltet og tørker dem med kjøkkenrull.

4. Klipp av fettklumpene på lårene og legg alt fett sammen i en gryte. Smelt fettet over svak varme og sil det over i en ny gryte.

5. Legg andelår, rosmaring, laubærblader og pepperkorn i fettet. Pass på at alle lårene er dekket helt. La dette stå i to timer og kose seg.

6. Gi lårene en kjapp tur i varm stekkepanne så skinnet blir sprøtt før servering.

 

Jordskokkstappe:

1. Skrell poteter, hakk i mindre biter og kok til de er møre.

2. Skrell jordskokk, hakk i mindre biter og legg rett i en gryte med melk for å unngå misfarging. Kok i melken til jordskokken er mør.

3. Bland jordskokk og poteter i en gryte. Rør inn litt smør og spe på med melken du kokte jordskokken i.

4. Et par dråper trøffelolje og litt salt setter smaken til slutt.

 

Rødkål:

1. Del rødkålen i fire båter og finhakk. Skrell epler og partér i mindre stykker. Gjerne med en samekniv.

2. Smelt smør i en gryte og legg et tykt lag rødkål i bunnen.

3. Legg så et tynnere lag epler og strø litt karve og sukker over. Gjenta denne prosesen til gryta er full. Altså nye lag med rødkål og epler.

4. Når gryta er full kan du godt hele over to desiliter buljong. Og to voksne spiseskjeer med eddik. La dette koke over svak vamre i to timer. Rør om av og til. Smak til med sukker og eddik til slutt.

 

Rødvinssaus:

Det var et rent eksperiment. Husker ikke hva jeg hadde i. Tror jeg hadde vann i stekepannen, reduserte og hadde i litt rødvin og balsamico. Sausen var ikke så vellykket.

Ingredienser

Beregnet for 4 voksne og 0 barn.

Lag denne oppskriften for

4 store andelår
Rikelig med andefett
Salt
Rosmarin
Pepperkorn
Laubærblader

Jordskokkstappe:
Mandelpoteter
Jordskokk
Trøffelolje
Melk
Smør

Rødkål:
En rødkål
2 epler
Eddik
Sukker
Karve
En del smør
En smule buljong