index

Bruschetta con pomodoro, funghi e zucchine

Kjøtt
Italiensk
1 - 2 timer

Dette er oppskriften på Hvitløksbrød med tomat, sopp og squash til Jon Schau fra serien Celebert Selskap som ble sendt på TV3 i 2010.

1. Kutt tomatene i terninger ha i salatbollen med olivenoljen og revet basilikum. Salt før servering.

2. Stek den tyktskivede squashen med 1ss smør 2ss olje på middelshøy varme i en stekepanne.

3. Ha i 2 fedd finhakket hvitløk når squashen er brunet så en neve finhakket persille.

4. Ta pannen av stekeplaten før du blander sammen sllik at hvitløken ikke brenner seg. Salt helt til slutt.

5. Bruk samme prosedyre med soppen og pass på å ikke steke squashen og soppen slik at det skilles ut masse vann og koker. De skal brunes.

6. Rist loffskivene i brødrister eller ovn til de er ganske brune. Ta et helt og skrellt fedd hvitløk og riv det mot den ene siden på de ristede skivene og legg på et på et fat. Ha på olivenoljen og fingersalt.

 

Vitello Tonnato(kalv i tunfisksaus):

Kalv:

1. Tilsett  i en liten kasserolle, grønnsaker i biter, laurbærblad  og eddik.  Kok opp, tilsett vann, nok til at kjøttet akkurat dekkes.

2. Kok opp ha i litt salt og la kjøttet trekke ved ca 80 ºC uten lokk i ca 1 time for stek, ca 30 min for filet. Avkjøl kjøttet i kraften helst.

 

Tunfisksaus:

1. La olje renne godt av tunfisken, skyll og tørk av ansjosene og finhakk eller kjør i en hurtigmikser sammen med eggeplommer, kapers, sitronsaft, hvitvinseddik.

2. Spe med olje, litt om gangen, spe til en glatt kremaktig saus. Smak til med salt og pepper.

Ingredienser

Beregnet for 4 voksne og 0 barn.

Lag denne oppskriften for

Bruschetta:
8 skiver It. Landbrød eller annen loff (ca 2 skiver pr pers, kommer an på str på loffen og appetitt)
3 store fedd hvitløk
Extra virgin olivenolje (etter smak)
Salt

Tomatsalat:
7 stk(plomme)tomater
1 neve revet fersk Basilikum
Extra virgin olivenolje (etter smak)
salt
pepper

Stekt sopp og squash:
ca. 300 gr sopp skivet (bland gjerne typer sopp)
1 mellomstor skivet squash
3 fedd hvitløk
2ss smør
4ss stekeolje
2 never finhakket fersk persille
salt

Vitello Tonnato(kalv i tunfisksaus):
Kalv:
400 g kalvefilet/kalvestek
1 stk gulrot
1 stk stangselleri
1 stk løk
1 stk laurbærblad
3ss Hvitvinseddik om ønsket
vann
salt

Tunfisksaus:
1 bk tunfisk i olje på boks
3 stk ansjosfileter
2 stk eggeplomme
3 ss kapers
0,5 stk sitron, saften av
2 ss hvitvinseddik
2 dl solsikkeolje
salt
pepper

Ta denne oppskriften med deg

+47