index

Breiflabb med rotfruktstappe

Sjømat
Norsk
30 - 60 min

Dette er oppskriften på Breiflabb med rotfruktstappe, bønner med pinjekjernesmør, og balsamicosaus til Simon Andersen fra serien Celebert Selskap som ble sendt på TV3 i 2010.

1. Skjær vekk hinner, salt og peppre, stek i ovnen på 200 grader i 10-15 minutter.

2. Sett fisken i ovnen når gjestene setter seg, så blir den ikke tørr.

 

Rotfruktstappe:

1. Kok røttene møre, hell av vannet.

2.Mos med en stavmikser( har du noen poteter oppi gryta må du ikke bruke stavmikser, det blir fort lim)

3. Bland inn creme fraiche eller rømme, smak til med persilleblader og krydder.

 

Pinjekjernesmør:

1. Smelt smør, ha i grovhakkede pinjekjerner, samt sitronsaft. Surr til kjernene er gyldne.

2. Hell smøret over kokte grønne bønner, eller asparges.

 

Balsamicosaus:

1. Reduser vin og balsamico til det bare er 2-3 spiseskjeer, pisk inn smørret litt etter litt. ikke la sausen koke nå, hold forsiktig varm.

2. Tilsett estragon og salt/pepper.

Ingredienser

Beregnet for 4 voksne og 0 barn.

Lag denne oppskriften for

800 gram fisk
salt og pepper

Rotfruktstappe:
sellerirot
persillerot
bladpersille
creme fraiche eller rømme
salt, pepper og muskatnøtt

Pinjekjernesmør:
80 gram smør
3 ss grovhakkede pinjekjerner
3 ss sitronsaft

Balsamicosaus:
1 dl balsamico
1 dl hvitvin
200 g smør
salt og pepper
estragon

Ta denne oppskriften med deg

+47