index

Bærsaus med is, pisket krem og gresskarkjerner

Frukt og bær
Norsk
30 - 60 min

Dette er oppskriften på Bærsaus med is, pisket krem og gresskarkjerner til Anita Hegerland fra serien Celebert Selskap som ble sendt på TV3 i 2010.

1. Start med å piske eggehviten og sukkeret litt stivt i en bolle. Hell oppi gresskarfrøene og bland godt.

2. Legg et bakepapir på en stekeplate, og fordel blandingen utover på dette. Stekes nestøverst i ovnen på 200 grader i 15 – 20 min (P.S! Kan stekes dagen før. Da fylles de i et glass med lokk, der de kan oppbevares i 1-2 uker.)

3. Rør et par ganger under stekingen, og bland godt. Stekes til de har fått en god farge.

4. Avkjøles.

5. Hell bærene og sukkeret i en kjele og kok dette i noen få minutter. Avkjøl.

6. Stivpisk kremfløten, og bland forsiktig inn litt av bærsausen, slik at det blir en marmoreringseffekt.

7. Legg så denne bærsausen, kremen, isen og gresskarkjernene lagvis oppå hverandre i et høyt glass med stett, eller i en dessertskål.

8. Pynt tilslutt med et par sitronmelisseblader.

Ingredienser

Beregnet for 4 voksne og 0 barn.

Lag denne oppskriften for

1 eggehvite
75 g sukker
125 g gresskarfrø
125 g solbær
125 g rips
250 g bringebær
150 sukker
2 dl kremfløte
Valgfri is, kesam etc.
8 sitronmelisseblader til pynt