index

Bacalao á la Takkskalduha

Sjømat
Spansk
2 - 4 timer

Dette er oppskriften på Bacalao til Espen Thoresen Hværsaagod-Takkskalduha fra serien Celebert Selskap. Programmet ble sendt på TV3 i 2010.

1. Vann ut fisken i ett døgn. Rens fisken og pass på å få ut alle bein. Del den i passende stykker.

2. Skrell grønnsakene og skjær dem i skiver.

3. Tøm oljen i en kasserolle, og varm den opp slik at den ryker i ca. 5 min.

4. Ta av kasserollen og kjøl den ned slik at det ikke spruter når fisken legges i.

5. Legg alle ingredienser lagvis i kasserollen.

6. Kok i 2 timer på svak varme uten å røre i gryta.

Ingredienser

Beregnet for 4 voksne og 0 barn.

Lag denne oppskriften for

3 fedd hvitløk

6 dl olivenolje 

8 hermetiske piri piri

1/2 boks sorte oliven 

1 kg fisk (klippfisk av torsk) 

1 kg potet 

2 stk gulrot

6 stk løk 

2 bokser grovhakkede tomater

Ikke salt!