index

Avkjølt vårgrønn ertesuppe

Sjømat
Norsk
15 - 30 min

Dette er oppskriften på Avkjølt vårgrønn ertesuppe med strimler av einerbærrøkt laks til Kari Svendsen fra serien Celebert Selskap. Serien ble sendt på TV3 i 2010.

1. Gi 2 pakker frosne grønne erter og en bunt frisk timian et oppkok i litt kyllingbuljong.

2. Spe med mer buljong, bruk gjerne flytende kyllingbuljong. En halv liter eller så mye suppe du vil ha - Lurt å ha noen erter på lur, suppa skal være verken tykk eller tynn...)

3. Trekke i ca 15 min.

4. Avkjøles.

5. Moses i blender/stavmikser ETTER avkjøling.

6. Smak til med hvit pepper, forsiktig med salt pga. røkelaksen...   kanskje litt sitron og mer timian?

7. Serveres avkjølt med strimler av einebærrøkt laks i suppa og kanske litt rista loff til eller lignende....

Ingredienser

Beregnet for 4 voksne og 0 barn.

Lag denne oppskriften for

100-150g einebærrøkt laks
2 pk frosne grønne erter
1 bunt frisk timian
Flytende kyllingbuljong (kan også bruke terninger)
Hvit pepper
Sitron

Ta denne oppskriften med deg

+47