index

Aubergine med iskrem og skogsbær

Frukt og bær
Norsk
1 - 2 timer

Dette er oppskriften på Aubergine med iskrem og skogsbær til Mona Halvorsen fra serien Celebert Selskap som ble sendt på TV3 i 2010.

God apetitt!

1. Kutt en aubergine og legg skivene i vann i en bolle med en tallerken over som lokk. Dette trekker ut bitterheten av auberginen.

2. Ta den ut etter 1 time og legg den til avrenning på tørkepapir.

3. Varm opp olje i frityrkoker eller i kjele. Hvis du varmer i kjele så ha ALLTID lokket lett tilgjengelig i tilfelle oljen tar fyr! Slukk aldri brann i olje med vann!

4. Varm oljen til 180-190 grader.

5. Vend auberginen i mel og frityrstek den til den blir gylden og sprø.

6. Legg den på rikelig med tørkerull og avkjøl!

7. Ta en pakke med frosne skogsbær og tin dem opp, ikke hell av saften.

8. Hell rikelig med Cointreux over og pøs på med sukker. La dette stå å marinere minst en time , rør av og til.

9. Rett før servering så drysser du litt melis på de stekte auberginene og legg på Is og Cointreux-marinerte bær. 

Ingredienser

Beregnet for 4 voksne og 0 barn.

Lag denne oppskriften for

3 dl frityrolje
2 aubergine
Melis/florsukker
Frosne skogsbær
Sukker
8 skjeer iskrem
Mel
Cointreux