index

Anders' hemmelighetsfulle og fyldige fiskesuppe

Sjømat
Norsk
1 - 2 timer

Dette er oppskriften på Anders sin hemmelighetsfulle og fyldige fiskesuppe til Anders Rogg fra serien Celebert Selskap. Programmet ble sendt på TV3 i 2012.

Denne oppskriften har aldri vært på et papir, men med litt fantasi og godvilje får du det sikkert til hvis du vil....

Den er basert litt på "Man tager hvad man haver"-prinsippet.....

1. Kraften kokes på skallene av de ferske rekene i tillegg til det du får tak i av fiskehoder og -haler og denslags. Gjerne både rød og hvit fisk.

2. I kraften har du også oppi avkjæret av de grønnsakene som skal opp i suppen til slutt

3. Kraften skal ikke koke i mer enn 30-40 minutter max, ellers så kommer limstoffet ut av fiskebeina, og dét vil vi ikke ha!

 

Til jevning bruker jeg én til to av Findus' sin (frosne ) fiskesuppe:

1. Blander i den silte kraften, koker opp.

2. Så er det viktig at både grønnsakene og ikke minst fisken blir "fast"

 

Derfor:

1. Gjør basis-suppen ferdig, tilsett creme fraiche, vent egentlig både med grønnsakene og fisken til gjesten(e) er i hus.

2. I tillegg til de nevnte grønnsakene, har du kjøpt det du har funnet av fileter, både rød og hvit fisk på anbefaling fra fiskehandleren (fisk som ikke "løser seg opp" når de er skåret i relativt små biter)

3. Grønnsakene først oppi, de skal ha drøye ti minutter, fisken til slutt, syv til åtte minutter.

4. Og HELT til slutt har du oppi alle rekene du skrelte aller først. De skal som kjent ikke koke, da blir de til gummi, og dét vil vi heller ikke ha!

 

Fersk (pariser-)loff med hvitløksmajones passer bra til.

Når det gjelder vin, er det godt med hvitt, men spør på polet,for både rød og hvit fisk og ikke minst fenikkelen kan være litt "tricky".

Ingredienser

Beregnet for 4 voksne og 0 barn.

Lag denne oppskriften for

1 kilo ferske reker
1-2 beger creme fraiche
Rød og hvit fisk
Fenikkel
Dill
Gressløk
Hvitløk
Kruspersille
Litt gulrot