index

Andebryst i ale med lys rotpuré og ovnstekte poteter

Fugl
Skandinavisk
1 - 2 timer

Dette er oppskriften på Andebryst i ale med lys rotpuré og ovnstekte poteter til Petter Nome fra serien Celebert Selskap som ble sendt på TV3 i 2010.

1. Skjær ruter i fettet og stek andebrystene 4-5 minutter på hver side (fettsiden først!).

2. Ta ut kjøttet og pakk det i folie.

3. Fres renset sjalottløk og gulrotbiter i andefettet. 

4. Tøm ut en del av fettet og ha i øl, bladpersille og estragon. Sett pålokk og la småkoke i 15 minutter.

5. Sil fra grønnsaker og urter og hell sausen tilbake i kjelen. Spe med 3 dl fløte og kraft fra rotmosen. Jevn sausen med mørk maisenna.

6. Kjøttet skjæres i pene skiver og anrettes på serveringsfat sammen medstekte potetbåter, rotmos, gulrøtter og løk. 

7. Kjøttsaft fra oppdelingen røres inn i sausen før den smakes til med brunt sukker og serveres.

8. Skrell røttene, skjær dem i terninger og kok dem møre.

9. Mos pureen og kok den opp igjen med smøret og 1 dl fløte. Smak til med salt, pepper og timian.

10. Sett stekeovnen på 220 grader. Bland oljen med krydder og hakket hvitløk, salt og pepper i en bolle.

11. Ven potetbåtene og legg alt i ei langpanne.

12. Press saft lett fra sitronbåtene over potetene og la sitronbåtene ligge med under stekingen. Stekes i 25 – 40 minutter.

Ingredienser

Beregnet for 4 voksne og 0 barn.

Lag denne oppskriften for

4 andebryst
En pose sjalottløk
3 gulrøtter
3 dl bokkøl
4 dl fløte
Noen kvaster bladpersille
En neve hakket bladpersille
En kvast fersk estragon
Mørk maisenna til jevning
1 dl kraft fra rotmosen
1 ts brunt sukker
2 store sellerirøtter
2 store persillerøtter
1 ss smør
Et par never hakket timian
Salt og pepper
1 kg poteter m skall, skåret i båter
4 fedd hvitløk
1 sitron i båter