index

Bløtkake med friske bær

Frukt og bær
Norsk
30 - 60 min

Denne oppskriften på bløtkake med friske bær kommer fra Opplysningskontoret for brød og korn. Du finner flere oppskrifter, tips og informasjon på brodogkorn.no

1. Pisk egg og sukker til eggedosis.

2. Sikt sammen mel og bakepulver og rør det forsiktig inn i eggedosisen.

3. Stek kaken i en smurt eller papirkledd springform, 24 cm i diameter, ved 160°C i 45 minutter

4. Avkjøl sukkerbrødet på rist.

5. Del kakebunnen i to lag, dynk med eplemost og fyll kaken med jordbær og vaniljekrem.

6. Pynt kaken med stivpisket krem, jordbær, bringebær og rips.

Tips: Bytt ut sukkerbrødet med en mandelbunn. Pisk 1/2-1 boks creme fraich og bland den med 1/2 boks vaniljekesam. Bre blandingen over mandelbunnen. Pynt med jordbær, bringebær og rips. Melisdryss etter smak.

Ingredienser

Beregnet for 4 voksne og 0 barn.

Lag denne oppskriften for

5 egg
150 g sukker
150 g hvetemel
1 ts bakepulver
ca. 1 dl eplemost
3 dl kremfløte
1 pk ferdig vaniljekrem
jordbær, bringebær og rips