index

For å se på videoer på iPhone og iPad må du bruke TV3 play -appen, som du finner gratis i App Store.
1

Bjørn & Victorias makroner

Sjokolade
30 - 60 min

Her er oppskriften på Bjørn & Victorias makroner som Ida lagde i programmet Vi elsker baking på TV3 play. Makronene er fylt med Oreokrem. Programmet ble publisert i februar 2014.

Bland mandelmel og melis, og sikt i to omganger.

Pisk eggehviter med en elektrisk visper til det skummer, tilsett litt sukker av gangen. Marengsen skal ikke være for stiv, stopp når den er stiv nok til å holde bollen på hode uten av røren faller ut. Tilsett konditorfarge etter ønske. Anbefaler wilton sine gelefarger.

Tilsett mel blandingen i marengsen og rør med faste raske grep for å slå ut luften for så å begynne å vende. Bruk en slikkepott.

Man skal ikke røre for lenge, men ikke for lite. Røren skal blandes akkurat nok til at den blir fast nok og drypper sakte når man løfter røren med en slikkepott. Ikke rør med enn 50 tak!

Fyll røren i en sprøytepose med rund tip. Sprøyt små sirkler på et steke brett kledd med bakepapir eller bruk makronbrett. Dersom sirklene raskt flyter utover og mister fasongen sin er røren for bløt. Dersom sirklene legger seg pent på plass og beholder fasongen sin er sjansen stor for at sitter igjen med perfekte makroner. Sirklene skal være litt høye.

La makronene hvile i romtemperatur i 45 min for at det skal danne seg en hinne. Det er dette stadiet som gjør at de får ”føtter”.

Stekes på 150 grader i ca 13-14 min.

Avkjøles på rist

Oreo Cream:
Del oreo i to og skrap ut det hvite. Knus den mørke kjeksen  og sett til side. Ha melis og mykt smør i en kjøkkenmaskin. Kjør smøret hvitt, tar ca 5 minutter på høy hastighet.. Tilsett philadelphia og det hvite fra oreo kjeksene. Bland alt godt sammen. Tilsett den knuste kjeksen og rør godt. Fordel kremen mellom to makronskall.

 

Ingredienser

Beregnet for 2 voksne og 0 barn.

55g eggehvite
50g mandelmel
100g melis
2ss sukker

Oreo Cream:
200g philadelphia
300g smør
200g melis
1,5pakke oreo